Facilitair inkoop advies

Inkoop & aanbesteden. Iedere organisatie heeft er mee te maken. Of de organisatie nu aanbesteding plichtig is of omdat u graag periodiek uw kwaliteit en kosten wilt benchmarken. Het doel van aanbesteden is om de beste fit te creëren tussen vraag en aanbod door de markt zijn werk te laten doen in de vorm van concurrentiewerking.

De juiste leverancier op facilitair gebied kan dan ook echt het verschil maken. Buiten het leveren van de dienstverlening is het ook wenselijk dat de leverancier echt van toegevoegde waarde is voor het primaire proces en past binnen de organisatiecultuur. Iedere inkoper wil daarnaast toch de juiste kwaliteit tegen de scherpste prijs? Maar waar begint u? Hoe weet u welke partijen u moet aanschrijven in de markt? Welke procedures gevolgd dienen te worden? En welke criteria gaan uiteindelijk voor u de juiste leverancier opleveren?
Onze consultants helpen u hier graag mee! Wij hebben ervaring in veel verschillende (inkoop- en contractmanagement) rollen op facilitair vlak en focussen binnen deze uiteenlopende opdrachten altijd op het verbeteren van de dienstverlening bij de klant. Zo kennen onze consultants alle voor- en nadelen van verschillende contractvormen, aanbestedingsprocessen en KPI”s & SLA’s. Op die manier wordt het mogelijk om uw eisen en wensen om te zetten naar een realistisch kwaliteits- en sturingsniveau.

Toegevoegde waarde

  • Samen met u als opdrachtgever vormen wij de tijdelijke organisatie met de juiste kennis en expertise;
  • Onze toegevoegde waarde ligt in het ondersteunen en/of begeleiden van omvangrijke of complexe (facilitaire) aanbestedingen met onze projectmatige aanpak zoals Prince2;
  • We leveren maatwerk en houden uw organisatiedoelstelling altijd als uitgangspunt;
  • We kennen de markt en kunnen op een simpele manier een marktconsultatie begeleiden;
  • We kennen de wet- en regelgeving rondom (Europese) aanbestedingen en zijn NEVI gecertificeerd. U bent als organisatie meteen compliant;
  • U kunt ervan uitgaan dat de hoogst haalbare kwaliteit wordt nagestreefd vanuit de potentiele leverancier om optimale bedrijfsprestaties te realiseren;
  • U kunt hiermee vooruitstrevend en toonaangevend zijn door bijvoorbeeld circulair aan te besteden of stappen te zetten op het gebied van duurzaamheid.

Implementatie

Naast de begeleiding van het inkoop & aanbestedingsproces kunnen we ook een rol spelen bij de implementatie van de nieuwe leverancier. Op die manier borgt u tevens contractmanagement en bent u verzekerd van een effectieve aansturing.

Een overzicht van onze diensten op dit gebied vindt u hier terug.

Vragen?

Nieuwsgierig naar deze of andere producten van Facilicom Solutions, neem dan contact op.